Viitorul ingrijirii peluzelor

Tunderea gazonului este adesea o muncă obositoare care necesită mult timp și energie. După o săptămână grea de munca, ultimul lucru de care aveți nevoie este să vă petreceți intreaga după-amiaza pentru tunderea gazonului. De aceea va oferim mașina de tuns robotizată Villybot ™.

Masinile de tuns iarba cu acumulator

Masinile de tuns cu acumulator Villager® sunt menite pentru tunderea gazonului de dimensiuni mici și medii (suprafața recomandată de tundere este 250 m²). Ceea ce le caracterizeaza este faptul că combină beneficiile masinilor de tuns electrice și ale celor cu motor, iar aceste masini de tuns iarba sunt ideale pentru utilizare în mediu urban. Electro-motoarele cu inducție, agilitatea, nivelul scăzut de zgomot sunt doar câteva dintre beneficiile preluate de la masinile de tuns iarba electrice. Pe de altă parte,
mobilitatea și independența fata de rețeaua electrica sunt caracteristicile masinilor de tuns iarba cu motor.

Cum să alegeti masina de tuns iarba?

Pentru a alege corect o mașină de tuns iarba care sa corespunda nevoilor dumneavoastră, trebuie să analizati următoarele trei criterii:
SUPRAFATA GAZONULUI
ELECTRICA SAU PE BENZINA
COLECTAREA, EVACUAREA LATERALĂ SAU MULCIREA

Motocoasele

Pentru a alege o motocoasa potrivita, care sa fie în conformitate cu nevoile dvs., trebuie să examinați următoarele trei criterii:

Aerarea

Aerarea este procesul de îndepărtare a părților moarte ale plantelor de pe suprafața gazonului. Cea mai obișnuită este frunza, care poate să apară prin dezintegrare naturală sau după tăiere, din părțile cosite ale frunzelor, care nu sunt îndepărtate după cosire.

Însamânțarea gazonului

Înființarea de peluze se poate face în moduri diferite, in funcție de viteza dorită de plantare, echipamente și posibilități financiare.

Tunderea ierbii

Înainte de a tunde iarba, este necesar să se pregătească gazonul care implică curățarea substratului de deșeuri de origine vegetală (ramuri, frunze, arbusti) și materiale solide (pietre, ambalaje aruncate ...). Curatarea terenului este, de asemenea, o parte integrantă a pregătirii terenului de cosit.

Irigarea gazonului

Dacă nu există suficiente precipitații naturale, este necesară irigarea. Deficitul de apa și seceta sunt deseori rezolvate prin creșterea irigării. Cu toate acestea, irigarea nu atinge intotdeauna rezultatele dorite și presupune si costuri aditionale.

Gardul viu

Echipamentele Villager, pentru toaletarea gardurilor vii, sunt ideale pentru intretinerea gradinilor indiferent daca aveti un simplu tufis sau sculptura de gard viu. In caz de nevoie veti putea lucra si perioade mai lungi deoarece aceste echipamente ofera atat performante de top cat si  o autonomie ridicata.