Burghiu

Cu burghiul cu vibrații electrice, puteți efectua operații de găurire a găurilor mici în mortar și cărămidă, amestecarea vopselei, șuruburi de înșurubare, găurirea ceramică și altele asemenea. Procesarea ușoară este ideală atunci când este necesară o viteză și o putere minimă. Vârful cu viteză medie este recomandat pentru forarea metalelor grele, a materialelor plastice și a laminatelor. Forarea rapidă este ideală atunci când este necesară o putere maximă, forarea în lemn, metale ușoare precum aluminiu, alamă și altele asemenea. Exercițiile cu ciocan pneumatic au o utilizare mai mare decât vibrația, astfel încât pot îndeplini sarcini mult mai exigente, cum ar fi demolarea betonului și forarea găurilor de diametru mai mare din beton și cărămizi. Pentru lucrări de bază, mașina de găurit fără fir este o alegere excelentă. Nu dispun de puterea de exerciții electrice, dar sunt ușoare și ușor de utilizat. Cu acest tip de foraj puteți efectua operații de găurire cu orificii cu diametru mai mic din lemn și metal și pentru modele cu vibrații și impacturi pneumatice și operații de foraj pentru cărămidă, mortar și beton.

Forajul metalului

HSS forate cu vârf  sunt potrivite pentru metalele care nu conțin fier. Acestea sunt aluminiu, cupru, alama, zinc, fier și oțel nealiat. Pentru oțel inoxidabil, burghiele de oțel de înaltă calitate sunt potrivite pentru o lucrare rapidă cu aliaj de cobalt (HSS-E) sau chiar au nevoie de burghie cu un strat de titan. Ele sunt mai scumpe decât burghiele obișnuite HSS, dar permit găurirea oțelurilor speciale fără uzură mare a forajului.

Forajul lemnului

Burghiul de lemn spiralat au un vârf lung pentru centrare cu două tăietoare. Ei taie fibre de lemn, skimmer care se află în interiorul fibrelor sudate curat. Pentru burghie cu diametru mai mare folosiți cel mai adesea burghie Forstner, burghie de artă sau burghie pentru balamale. Benzi adezive Levis sunt folosite pentru găurirea profundă în lemn.

Forajul de Beton

Pentru găurirea zidurilor de clincher, caramida sau beton, aveți nevoie de un burghiu vibrator sau un burghiu cu ciocan. Dacă peretele constă din pietre goale cu material poros, acesta exersează doar rotativ, prin urmare, fără să lovească. Același lucru este valabil și pentru cărămizi poroase și pereți de elemente de placă. Pentru lucrul cu aceste materiale sunt necesare burghie de piatră. Un astfel de burghiu de pe partea superioară conține plăci metalice grefate.

Atenție:

Evitați să lucrați cu un burghiu la o viteză mai lentă pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece supraîncălzirea se face. În acest caz, răciți burghiul efectuând o anumită perioadă de ralanti la viteză maximă. Mențineți orificiul de ventilație al burghiului curat. Ar fi de dorit să curățați orificiul de ventilație după fiecare operațiune de praful colectat.

La găuriți, asigurați-vă că presiunea este întotdeauna dreaptă în raport cu burghiul pentru a evita deteriorarea și ruperea burghiului.

Și pentru sfârșit, nu curățați aparatul cu apă