Calendarul programului de lucrări

Ianuarie

Zilele de iarnă reci sunt cel mai convenabil moment pentru a transfera grămeziile de compost în grădină și pentru a fertiliza cu îngrășăminte și îngrășăminte minerale. Trandafirii trebuie monitorizați în mod regulat dacă sunt protejați de iarnă și sunt în stare bună.

În cazul în care zăpada atacă în cantități mari, pomii și alte arbuști decorativi și arborii mai mici ar trebui eliberați de zăpadă. Ierburi de iarnă (pelargonium, fuchsia și carfiola agățată), depozitate în subsol, ocazional udare. De asemenea, udarea plantelor ornamentale ocazionale în tobe mici (oleander, mirtu, aukubu).


Februarie

Unele tipuri de răchită decorativă pot fi tăiate deja în februarie. Aceasta se referă în primul rând la rododendroni, camellia, hortensia, mangolia și bujor. În această lucrare este necesar să fiți atenți și să îndepărtați numai ramurile uscate, rupte, deteriorate și redundante.

Arbuștii decorativi care nu au fost tăiați mult timp și par ineficienți pot fi întinși prin tăiere timp de doi ani. În primul an, dar iarna târziu, atunci când temperatura este sub zero grade, la baza jumătatile bordurate verzei vechi și cultivate în mod necorespunzător și crengi subțiri. În iarnă viitoare, rămășițele vechi rămase se tăvăresc în iarnă viitoare.


Martie

Plantele de-a lungul drumurilor sunt tratate cu erbicide. În cea de-a doua jumătate a lunii, aveți nevoie să vă bucurați sau să vă relaxați trandafirii și să le tăiați în mod corespunzător. Arbori ornamentali și arbuști care nu au fost tăiați în ultima lună, de îndată ce au fost tăiați. Toți cei care colectează plante medicinale merg la muncă. A auzit timpul. E timpul pentru lichen de stejar, vierme ...

Aprilie

Flori de vară (Begonia Plantat, gălbenele, petunii, mușcate, etc.) în paturi de flori, cu jgheaburi de patio și alte recipiente, precum și bulbi și tuberculi de dalii, gladiole, frezii, begonii înrădăcinate. Pentru plantare, este necesar să se utilizeze substraturi gata preparate sau soluri proaspete în care nu există nici un agent cauzal al bolii și dăunătorilor, sau dezinfectarea chimică sau termică.

În aprilie, se plantează arici, arbuști și copaci ornamentali. Se formează noi pășuni, cele existente sunt ventilate, gunoi, păr. Plantele perene existente sunt fertilizate, buruienile sunt distruse, udate după cum este necesar. Este timpul să înceapă lupta împotriva melcilor.

Dacă este necesar, plantele din încăpere trebuie să fie transplantate. Experții recomandă ca iarba să fie semănată în a doua jumătate a lunii aprilie, desigur, cu condiția ca terenul să nu fie prea frig și umed. Pentru însămânțare alegeți o zi uscată fără vânt. Se recomandă 40 până la 60 de grame de semințe pe metru pătrat. După însămânțare, este obligatorie rotirea suprafeței însămânțate și irigarea. Pajiștile vechi ar trebui să fie zdrobite, udate și fertilizate pentru prima dată.


Mai

Atenție la întreținerea peluzei în luna mai trebuie acordată o atenție deosebită. Cu tunsul o dată pe săptămână, începe în luna mai. Reduceți înălțimea de tăiere, dacă este necesar, pe măsură ce se apropie vara, la nivelul tăierii de vară.

Dintre toate anotimpurile, acesta este cel mai bun timp pentru aplicarea erbicidelor hormonale (Velox, Lodin) pentru controlul speciilor cu frunze late de buruieni din gazon. În cazul secetei, sau se așteaptă, irigați gazonul cu stropire (cu un pulverizator) cu economisirea îngrășămintelor foliare. De asemenea, este timpul să plantați plantele în grădină.

Dacă vremea este caldă și fără precipitații, ar trebui să înceapă cu udare. Ultima este o stâncă și un set de flori de vară, pentru că nu mai există pericol de îngheț. Pe trandafiri, butașii trebuie să fie tăiați și arbuști și arbori plantați în același an. Dacă colectați plante medicinale, este abundent. În luna mai colectează: lichen de stejar, pomeți. păducel, porumbar, violete, ciuboțica-cucului, bujor, pătlagină, măselariță, Gorocvet, crin, mușețel, urzică, digitalice, balsam de lamaie, cimbru, tei, coada calului, salvie ...


Iunie

În luna iunie, odată cu schimbarea anotimpurilor, primăvara și vara, există o schimbare de flori în grădină. În același timp, atunci încep să înflorească bujorii, trandafirii și flori de sezon majoritate, arbuști ornamentali, bulbi eliminate și flori bienale. Lale sau lalele, brândușe, narcise, zambile, ghiocei și alte soiuri de ceapa care infloresc primavara devreme, nu aveți nevoie în fiecare an să le scoteți din pământ.

În același loc pot sta trei până la cinci ani și în acest timp dezvoltă un bec bulb care îi va da pe cei mai tineri. După această perioadă, extracția este obligatorie atunci când părțile deasupra solului sunt sigilate, galbene și încep să se usuce. Odată cu apariția primelor flori de trandafir începe tăierea lor de vară. Se compune în îndepărtarea regulată a florilor conservate cu două perechi de frunze. Tăierea ar trebui să fie de trei până la cinci milimetri deasupra mugurei. Cu trandafiri multicolori, ale căror flori sunt grupate în grupuri, în grupuri, fiecare floare trebuie eliminată de îndată ce este înflorită. Continuarea gazonului, conservarea, dacă este necesar controlul plantelor buruienilor, irigarea, cositul obișnuit.


Iulie

În timpul lunii iulie, se recomandă îngroparea frunzei, deoarece udarea și ploile de vară pot crea un convoi, care ar trebui să fie spart pentru a asigura accesul aerian la pământ. Aceasta este luna în care este considerat cel mai bun moment pentru plantarea unui arbust ornamental. Plantele decorative plantate în primăvară ar trebui să fie ușor tăiate pentru a stabili un echilibru între părțile subterane și cele de la sol.

August

Tăierea de conifere în grădină este recomandată în luna august. Nu este nevoie să le tăiați drept, dar puțin înclinat în sus, astfel încât partea inferioară să nu fie îndepărtată rapid. Toate tipurile de conifere pot fi plantate și transplantate, dacă sunt plante tinere cu rădăcină bine dezvoltată. După plantare, plantele trebuie să fie bine întărite și udate în mod regulat.

Septembrie

La sfârșitul lunii, florile au fost spălate din frunzele perene. La începutul lunii sunt plantate flori de primăvară de doi ani. Plantele ternare, dacă vrem să avem un nume de familie bun, trebuie să fie adăpate o mulțime, indiferent de ploaie.

Octombrie
 
În primele zile de toamnă, se văd urme în grădină. Majoritatea plantelor au fost precoce, iar frunzele de pe arbori și scabie au început să se îngălbenească. Acest timp ar trebui să fie utilizat pentru multe locuri de muncă în grădină și instalații de pregătire pentru odihna de iarnă.

Pe parcursul întregii luni, trebuie plantate bulbi de croșetat, mucoșă, narcis, tulip, visibabe și anemonă. Plantarea individuală a acestor plante ar trebui evitată, deoarece cea mai bună impresie se obține prin plantarea în grupe mai mari a anumitor specii sau a combinației lor.

Imediat după plantarea bulbilor ar trebui să fie udate, pentru că va ajuta la dezvoltarea și formarea rădăcinilor. Udarea continuă în cazul toamnei uscate. În timpul lunii octombrie, timpul cel mai favorabil pentru plantarea și transplantarea copacilor și arbuștilor. Ei stau și trandafiri.

Aceasta este ultima lună în care gazonul este cosit în mod regulat - la fiecare zece zile. Florile de dovleac opresc udarea, astfel incat plantele sa inceapa sa stea nemiscate. Din cauza lipsei de umiditate, frunzele se vor usca si la sfarsitul lunii pot fi indepartate tuberculii din sol.


Noiembrie
 
Recoltele și gladiolele, extrase luna trecută, ar trebui să fie complet uscate, iar apoi numai cele sănătoase și nedeteriorate ar trebui lăsate într-un loc uscat protejat de îngheț. Dacă vor petrece iarna în pământ, bulbii de narcise, lalele și șindrile sunt acoperite ca să nu moară. Dacă doriți să ridicați o nouă peluză în grădină în timpul primăverii, terenul ar trebui să fie pregătit în noiembrie.

De îndată ce deșeurile se elimină, îngropați arbuști ornamentale, și la sfârșitul lunii pot fi tăiați. Înveliți plantele cu crengi de paie sau trestie pentru a fi protejate de frig. Noiembrie este cel mai potrivit pentru plantarea și transplantarea copacilor și arbuștilor ornamentali.


Decembrie

Ușor din cauza frigului, cele mai multe plante din grădină sunt liniștite.. După vreme uscată, tărâțele și întinerirea tufișurilor pot fi continuate. Deoarece plantele veșnic verzi și coniferele de iarnă uscate nu răspund, este de dorit să se compenseze pentru lipsa de umiditate prin udare. Această măsură de îngrijire se referă în mod specific la puieții plantați în toamnă.

Îngrijirea peluzei nu trebuie uitată chiar și în lunile de iarnă. Aceasta se referă în primul rând la fertilizare, deoarece în acest moment al anului are importanța corespunzătoare pentru propagarea flancurilor. Îngrășământul trebuie furnizat cu KAN, care se extinde uniform pe întreaga suprafață. Până la un metru pătrat necesită până la 30 de grame din acest îngrășământ.

Timpul de decolorare a frunzelor este potrivit pentru recoltarea crăpăturilor lemnoase. Ele sunt tăiate din părțile de lăstari de un an sau doi ani în turbă sau nisip. Stau acolo până în primăvară, când sunt plantate într-un loc permanent în grădină.