Cele mai frecvente întrebări

Grădina

Umpleți rezervorul de combustibil cu benzină fără plumb. În rezervorul de ulei, se toarnă uleiul de cosit corespunzător pentru motoarele în patru timpi de 600 ml. Villager recomandă uleiuri pentru motoarele Oregon în patru timpi. Verificați periodic nivelul uleiului motorului.
Când mașina de tuns iarba este nouă, prima schimbare a uleiului trebuie efectuată după 5 ore de funcționare, fiecare schimbare ulterioară a uleiului fiind efectuată la 50 ore de funcționare. Înlocuiți uleiul cu o stație de service autorizată.
Pentru cositoarele cu motoare Briggs & Stratton folosiți codul 77-301 al bujiilor de la Oregon, folosiți codul 77-303 al bujiilor de la Oregon pentru cositoarele cu motoare OHV
Întoarceți mașina de tuns iarbă în direcția mânerului, nu este recomandat să tăiați mașina de tuns iarbă în lateral, deoarece pot apărea scurgerile de ulei. Când trageți mașina de tuns iarbă înapoi, veți deschide accesul la cuțitul care poate fi îndepărtat cu ușurință prin deșurubarea unui șurub.

Asigurați-vă că aveți o poziție sigură a piciorului și puneți ferăstrăul pe pământ astfel încât ghidajul și lanțul să nu fie aproape de nimic.

Citiți manualul de utilizare înainte de a porni ferăstrăul nou. Este posibil ca produsul să fie deteriorat dacă nu urmați ghidul de utilizare. Ghidul utilizatorului conține notificări foarte importante și de siguranță care trebuie respectate. La pornirea dispozitivului, urmați următorul proces:
1.Utilizați rezervorul de combustibil cu amestecul corect.
2. Puneți comutatorul de alimentare în poziția ON (pornire).
3. Încărcați pompa de combustibil apăsând de câteva ori până când veți vedea combustibilul din pompă
4. Învârtiți suflul înapoi.
5. Glisați cablul de pornire de câteva ori 5-6 până când se aude sunetul motorului. Motorul a pornit și imediat a ieșit. Încercările suplimentare de a trage starterul pot determina vărsarea motorului prin presare. Nu trageți cablul de pornire mai mult de 50 cm și lăsați-l să se întoarcă încet.
6. După pornirea și oprirea motorului, întoarceți maneta de șoc (sos) în poziția inițială prin împingerea manetei înainte.
7.Refaceți cablul de pornire până când motorul pornește.
8.Apăsați maneta de accelerație pentru a opri blocul de gaz
9. Când opriți, opriți frâna de lanț prin tragerea manetei de frână spre dvs.

1. Așezați aparatul pe o suprafață plană și uscată
2. Deconectați bujia din aparat și scoateți capacul de la bujie
3. Deschideți suflanta de aer și apoi trageți starterul de 8-10 ori pentru a scoate excesul de combustibil din cilindru
4. Așezați ferăstrăul în aer timp de 20 de minute pentru a evacua combustibilul din cilindru
5. Uscați bujia și puneți-o la loc
6. Verificați pornirea normală a dispozitivului, așa cum se arată în manual, fără a activa șocul
Dacă nu puteți porni motorul, problema se referă de obicei la livrarea de combustibil și la lipsa de energie electrică. Asigurați-vă că carburantul este livrat la carburator și cilindru. Asigurați-vă că bujia se rotește. Dacă totul este în regulă, există posibilitatea ca comutarea presiunii combustibilului a dispozitivului să aibă loc. Dacă problema persistă, vă recomandăm să contactați cel mai apropiat centru de service Villager.
Producătorii Villager cu motoare în doi timpi lucrează la un amestec de benzină și uleiuri în doi timpi. Villager recomandă utilizarea uleiurilor în doi timpi Oregon. Raportul dintre benzină și ulei este de 40: 1. Nu utilizați motorină.
Combustibilul nu trebuie depozitat în aparat, deoarece poate crea depozite care afectează negativ funcționarea motorului, iar amestecul își pierde proprietățile de lubrifiere. Dacă dispozitivul trebuie să fie stocat mai mult de 30 de zile, goliți rezervorul de combustibil, porniți dispozitivul și lăsați-l să funcționeze până se stinge. Apoi, sunteți sigur că nu există combustibil în sistemul de alimentare cu combustibil.
Filtrul de aer trebuie curățat după 5 ore de lucru. Înlocuiți filtrul de aer timp de 1 an. Înlocuirea filtrului de combustibil trebuie efectuată o dată pe an.

Utilizăm un bujiu  Oregon codul 77-324

Dacă motorul funcționează și lanțul nu se rotește, verificați dacă frâna de lanț se află în partea din față a ferăstrăului cu lanț în fața mânerului din față. Dezactivați frâna prin tragerea manetei de frână înapoi. Dacă lanțul continuă să se rotească, contactați cel mai apropiat centru de service.
Pentru lubrifierea ghidajului și lanțului, Villager recomandă ulei de lanț de la Oregon.
Nu porniți dispozitivul de tuns până când îl îcheiat complet și nu îl verificați.


Așezați dispozitivul de tuns pe pământ și asigurați-vă că unealta de tăiere se află la o distanță suficientă de orice obstacol sau oameni.

Citiți ghidul de utilizare înainte de a porni noul trimmer. Este posibil ca produsul să fie deteriorat dacă nu urmați ghidul de utilizare. Ghidul utilizatorului conține notificări foarte importante și de siguranță care trebuie respectate. La pornirea dispozitivului, urmați următorul proces:
1.Utilizați rezervorul de combustibil cu amestecul corect.
2. Puneți comutatorul de alimentare amplasat pe mânerul de tăiere în poziția ON.
3.Blocați pârghia de accelerație în poziția pe jumătate
4.Utilizați pompa de combustibil apăsând de câteva ori până când vedeți combustibilul din pompă
5. Rotiți spulbera (sos) înapoi, activați șocul
6. Glisați cablul de pornire de mai multe ori 5-6 până când se aude sunetul motorului. Motorul a pornit și imediat a ieșit. Încercările suplimentare de a trage starterul pot determina vărsarea motorului prin presare. Nu trageți cablul de pornire mai mult de 50 cm și lăsați-l să se întoarcă încet.
7. După pornirea și stingerea motorului, întoarceți pârghia de sosire (sosul) în poziția inițială prin împingerea manetei înainte.
8.Reconectați cablul de pornire până când motorul pornește.
9.Apăsați maneta de accelerație pentru a opri blocul de gaz
Capul cutiei de viteze trebuie lubrifiat în mod regulat, pentru a nu deteriora cutia de viteze datorită frecării ridicate. În timpul sezonului de tăiere, controlul de lubrifiere se efectuează la fiecare 15 zile. Deșurubați șurubul de lubrifiere de pe capul cutiei de viteze, dacă nu este nevoie de o lubrifiere suplimentară pe tava de coacere, dacă nu se aplică grasime pe grăsime. Pentru lubrifiere, Villager recomandă unsoare de grafit Oregon.

Atelierul de lucru

Nu trebuie să soluționați singuri garanția, deoarece în acest fel vă pierdeți dreptul la aceasta. Dacă dispozitivul nu este în garanție și doriți să îl reparați singur, verificați următoarele. Mai întâi trebuie să verificați dacă periile aparatului sunt consumate, ceea ce reprezintă unul dintre simptomele defecțiunii. Pe unele dispozitive, acestea sunt ușor de înlocuit deoarece nu au nevoie să deschidă carcasa dispozitivului, iar pe alte modele este necesar să scoateți capacul și să scoateți periile uzate. Înlocuiți ambele perii și folosiți cele originale prescrise de producător. În cazul în care dispozitivul nu funcționează corect, trimiteți-l la un centru de service autorizat pentru defecțiuni și reparații.
Dacă ați tăiat sau șlefuit materiale cu praf mare (tăierea cărămizilor, plăcilor etc.) cu un șlefuitor, încercați să curățați orificiile de ventilație care aduc aerul să răcească interiorul mașinii. Ar fi de dorit să trimiteți dispozitivul la un serviciu autorizat pentru al curăța și lubrifia, pentru a evita deteriorarea gravă a acestuia. În primul rând, trebuie să știți că există tăietoare unghiulare speciale pentru tăierea unor astfel de materiale pe care există filtre de aspirație care împiedică îndepărtarea particulelor fine în interiorul dispozitivului.


Întotdeauna după o perioadă lungă de timp, lăsați aparatul să funcționeze fără încărcătură, timp de 2-3 minute, pentru a permite motorului și altor componente să se răcească.
Asigurați-vă că toate piesele și șuruburile dispozitivului sunt strânse suficient. Fiți atenți la discul pe care îl utilizați pentru a funcționa dacă este corect, adică nu există nici un prejudiciu, este corect și dacă este bine plasat în cutia de rulmenți a piuliței. Piesa de lucru pe care lucrați trebuie fixată și instalată corespunzător.
În setul de dispozitive (valiza) cu toate dispozitivele noastre există o cutie de lubrifiere mică care lubrifiază din când în când partea de sus a uneltelor, indiferent dacă este o unealtă de foraj sau cusătură și o introduceți în recipientul dispozitivului. Aceeași procedură se aplică și dispozitivelor care au instrumente de acceptare SDS PLUS și SDS MAX. Doar plonjați în scula unsoare de 5-10 mm și trageți dispozitivul de captare și apoi trageți unealta de câteva ori înapoi, astfel încât unsoarea să fie aplicată uniform în interiorul recipientului.


Utilizați un scut de protecție împotriva prafului atunci când efectuați lucrări care ar putea cauza încărcarea și praful în sine.
Fiecare dispozitiv pe care există mecanisme portabile (unelte) trebuie lubrifiate. La unele modele Din gama noastră de produse, există o acoperire cu partea superioară a dispozitivului fiind îndepărtată și în acel loc se efectuează lubrifierea mecanismului. După descărcare Capac, vezi câte unelte sunt lubrifiate și adăugați cantitatea corespunzătoare grăsime pentru lubrifiere. Puteți să o lubrifiați utilizați unsoare de litiu pentru mecanismele de transmisie sau altui lubrifiant utilizat pentru lubrifiere unelte și alte ansambluri ("unsoare autentică"). Perioada dintre lubrifiere ar trebui să fie în conformitate cu intensitatea de lucru cu același dispozitiv, care Utilizarea mai mult ar trebui să fie mai des controlate și eventual lubrifiant. Corecte și de calitate dispozitivele menținute vor avea o durată mai mare de viață. Există dispozitive care nu pot fi executate mecanism de lubrifiere fără dezasamblare Aceste dispozitive trebuie trimise autorului un serviciu în care profesioniștii o vor face și în același timp inspectați dispozitivul și starea acestuia. Calitate superioară Mecanismul de lubrifiere al acestor dispozitive a fost că au capacul menționat sau nu, pot de a face numai în serviciile autorizate care o vor face cel mai profesional și mai fiabil.
În setul de dispozitive, întotdeauna obțineți o pereche de perii care se schimbă atunci când se uzează. În unele modele, înlocuirea lor se poate face doar pentru că înlocuirea se face fără demontarea dispozitivului. Deconectați numai dopurile de pe corpul dispozitivului, trageți-le afară și înlocuiți-le pe ambele. În cazul modelelor care necesită dezasamblarea dispozitivului, cel mai bine este să-l trimiteți unui serviciu autorizat, unde profesioniștii vor face acest lucru. Când trimiteți la un serviciu, trimiteți împreună cu dispozitivul și periile de schimb care sunt obținute cu dispozitivul, dacă nu au fost utilizate anterior.
Cu astfel de dispozitive există așa-numitele. cicluri de lucru ("X") Sau caracteristicile de performanță ale căror valori cad în timpul muncii. Ciclul de lucru este exprimat în procent "%" pentru o perioadă de 10 minute, adică timpul de muncă intensivă și timpul de întrerupere (de exemplu 30% - 3 min de muncă intensivă și 7 min. pauză). Când se aprinde indicatorul de pe unitate
protecția termică, pauza lui ar trebui să fie planificată pentru că altfel dispozitivul se va închide la timp când sistemul este gata să lucreze din nou. Asta este Una dintre principalele cauze pentru care se întâmplă aparatul devine la lucru și după un timp din nou reveniți la funcție. Dacă aparatul foto nu funcționează ulterior Pentru a opri indicatorul, trimiteți dispozitivul autorizat serviciu.
De ce cand incerc sa folosesc o alta functie a dispozitivului si asta se taie in colturi, masina nu functioneaza. Repet că funcționează atunci când se taie materialul deasupra mesei superioare sau a blatului de lucru?


Pentru a utiliza funcția de tăiere ("gera") pe unitate, tăiați la diferite unghiuri, trebuie să ridicați unitatea de lucru a dispozitivului astfel încât lama de ferăstrău să fie trasă în sus, la nivelul maselor superioare, astfel încât persoana care lucrează cu mașina să nu poată contacta fizic testerul și să o fixeze cu un șurub care este situat la stânga chiar sub placă. Ridicarea plăcii în poziția superioară activează sau dezactivează comutatorul electric pentru această funcție a dispozitivului și nu va funcționa.
Când am instalat dispozitivul și am încercat să îl pornim, mașina nu a vrut să înceapă. Trebuie să acordați atenție unui lucru deosebit?


Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că ați verificat dacă dispozitivul de protecție a dispozitivului este instalat corespunzător, în funcție de faptul că operațiunea este efectuată cu o mașină de spălat vase sau un planter. În cazul în care ecranul nu este montat corect, dispozitivul nu poate fi pus în funcțiune deoarece conține o siguranță care activează un întrerupător electric care dă tensiunea la dispozitiv.

Nu pot să găsesc răspunsul

Dacă nu ați găsit răspunsul la întrebarea dvs., vă rugăm să sunați la unul din centrele noastre de service.
Top